De Dominicaanse Republiek, met een oppervlakte van ruim 48.000 km², is een vakantieparadijs met een heerlijk relaxte sfeer. Het is gelegen in het Caribisch gebied. Ten westen grenst het aan Haïti, dat samen met de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola vormt. Ten oosten grenst het aan Puerto Rico. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo de Guzmán. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland en werd meer dan 500 jaar geleden gesticht. Hier zijn meerdere bezienswaardigheden te bezichtigen. De republiek bestaat al vanaf 1844.

Voor  Europa is de Dominicaanse Republiek een prima vakantieland met veel zon, mooie goudgele stranden en een heerlijk klimaat . De Dominicaanse Republiek ligt in een tropische klimaatzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25-30°C en 's nachts is het ca. 22°C. De maanden juli en augustus zijn de warmste maanden. De meeste regen valt in de periode juni tot en met november. Over het algemeen schijnt de zon in die maanden volop, met in de namiddag een kortdurende, tropische regenbui.

In het Noorden van het land ligt Puerto Plata, een stad die populair is bij toeristen en die beschikt over een eigen luchthaven. Puerto Plata is een leuke, levendige havenstad met een historisch fort. Doordat de koraalriffen vlak voor de kust de golfslag breken is de oceaan hier rustig, wat de plaats zeer geschikt maakt voor zwemmers, om te snorkelen en te duiken. Vooral de aanwezigheid van een Spaans galjoen maakt duiken hier zeer interessant. Golfers kunnen hier hun hart ophalen aan de 18-holes Robert Trent Jones golfbaan. De dorpen Sosua en Cabarete liggen een stukje naar het oosten. Sosua is een gezellige plaats met talloze winkeltjes en restaurantjes en telt meerdere goudgele stranden. Cabarete is voornamelijk een paradijs op aarde voor surfers, maar ook de niet-surfer zal zich hier prima vermaken.